General Awareness is the most important part of every exam. You know the answers to the questions only if, you keep yourself updated. We are giving here some General Awareness questions for competitive exams. Learn them and score well.

Q1. " World No Tobacco Day" is observed on which of the following days?

a. 1st May

b. 10th May

c. 21st May

d. 31st May

e. 1st June

Answer: d

Q2. Who amongst the following is not a Lawn Tennis player?

a. Serena Williams

b. Katarina  Srebotnik

c. Andy Murray

d. Nicolas Almargo

e. Rangna Herath

Answer: e

Q3. The Chairperson of the Lok Sabha is designated as ____

a. Chairman

b. Speaker

c. Vice-President

d. President

e. None of these

Answer: b

Q4. The Head office of SBI is located in which city?

a. Kolkata

b. New Delhi

c. Pune

d. Ahmedabad

e. None of these

Answer: e (Mumbai)

Q5. In Supreme Court of India the number of judges including the Chief Justice is now ___

a. 20

b. 21

c. 31

d. 28

e. None of these

Answer: c

Q6. Which of the following is not a member of SAARC?

a. Nepal

b. Bhutan

c. Myanmar

d. Pakistan

e. Bangladesh

Answer: c

Q7. The Government of India has ensured free and compulsory education for all those who are of the age of ____

a. 3 years

b. 5 years

c. 6-14 years

d. 12-20 years

e. upto 21 years

Answer: c

Q8. Who amongst the following has written the book " Ammi! Letter to a Democratic Mother"?

a. Shabana Azmi

b. Javed Akhtar

c. Aamir Khan

d. Gulzar

e. Saeed Mirza

Answer: e

Q9. According to the report released in January 2015 by the National Tiger Conservation Authority, the increase in tiger population compared to 2010 figures has been ___

a. 30 %

b. 25 %

c. 20 %

d. 18 %

e. 15 %

Answer: a

Q10. Union Budget is always presented first in which of the following?

a. Lok Sabha

b. Rajya sabha

c. Joint session of the Parliament

d. Meeting of the union cabinet

e. The state assemblies

Answer: a

Read our other sample papers also, Reasoning , English, Maths, and Computers

Free GK on Mail

Free GK on Mail

Join to receive the latest news and updates from GJ Tutorial.

You have Successfully Subscribed!