We are giving here Objective type questions on Current GK 2015. These may help you in your competitive exams. Answers are given at the end. Read more.

Q1. The committee constituted by the RBI to evaluate applications received for payment banks on February 03, 2015 is headed by which of the following?

A. Dr. Nachiket Mor

B. Dr. Urjit Patel

C. Raghuram Rajan

D. S Mundra

Q2. ‘AROGYA health fair’ was inaugurated by AYUSH Ministry on February 06, 2015 in _______

A. Ranchi

B. Bhopal

C. Raipur

D. Bhubaneshwar

Q3. “Liberalized Remittance Scheme” announced by RBI on February 03, 2015, what is the new Eligibility limit for Foreign Exchange Remittances under it?

A. $ 4,00,000

B. $1,25,000

C. $2,50,000

D. $2,75,000

Q4. How many SAARC countries met on February 02-03, 2015 to finalize Motor Vehicles Agreement this year?

A. 5

B. 4

C. 3

D. 6

Q5. Name the indigenously developed nuclear-capable surface-to-surface missile, successfully tested from a test range at Chandipur off Odisha coast on February 19, 2015?

A. Prithvi-II

B. Agni V

C. Aakash-III

D. Agni VI

Q6. Which state is the site for India’s first “International Institute of Music”?

A.Assam

B.Haryana

C. Kerala

D. Uttar Pradesh

Q7. IRCTC has collaborated to sell its products on the IRCTC Website with which e-commerce company?

A. Flipkart

B. Snapdeal

C. Myntra

D. Amazon

Q8. Who has been appointed as the Member of the Advisory Committee for Trade Policy and Negotiations (ACTPN), a key administration position in the United States?

A. Ajaypal Singh Banga

B. Bobby Jindal

C. Richard Rahul

D. None of these

Q9. Name the former Indian Captain who has been chosen to be inducted into the ICC Cricket Hall of Fame with all time’s greatest cricketers on February 22, 2015?

A. Sachin Tendulkar

B. Sourav Ganguly

C. Anil Kumble

D. Kapil Dev

Q10. What is the name of the Web portal which will be launched by the Union Ministry of Home Affairs providing the general people an access to a large number of security related applications in India?

A. GovtSecurity.gov.in

B. MySecurity.org

C. MySecurity.gov.in

D. MySecurity.nic.in

Current Affairs 2015

Current Gk January, February

The answers are given below. Like this page to show the answers.
[sociallocker]

1. A     2. C     3. C     4. B     5. A     6.C     7. D     8. A     9. C     10. C

[/sociallocker]

Free GK on Mail

Free GK on Mail

Join to receive the latest news and updates from GJ Tutorial.

You have Successfully Subscribed!