We are giving here Objective type questions on Current Affairs 2015. These may help you in your competitive exams. Answers are given at the end. Read more.

Q1. Who has taken oath as the Chief Minister of Jammu & Kashmir on March 01, 2015?

A. Manohar Lal Khattar

B. Mufti Mohammed Syed

C. Mehbooba Mufti

D. Nirmal Singh

Q2. Name the eminent Marathi writer who has been selected for the prestigious Jnanpith award for the year 2014?

A. Bhalachandra Nemade

B. Vishnu Sakharam Khandekar

C. Khuswant Singh

D. Sabaanis Mahadev

Q3. Which country will host the Commonwealth Games 2022?

A. South Africa

B. Canada

C. United States

D. Australia

Q4. Gujarat government has decided to set up ‘Plast India International University’ in partnership with University of Massachusetts Lowell, In which region?

A. Surat

B. Sabarmati

C. Vapi

D. Valsad

Q5. The political party launched by the former Chief Minister of Bihar on February 28, 2015  is ______

A. Bihar Janta Party

B. National Common Man Party

C. National Awam Morcha

D. Hindustani Awam Morcha

Q6. Recently, which scheme of union government has entered into Guinness book of world record?

A. Prime Minister Jan Dhan Yojana

B. MGNREGA

C. Swatcha Bharat Abhiyan

D. Indira Awas Yojana

Q7.The “Tunnel of Time” is the autobiography of which of the following?

A. Rajni Kothari

B. P Chindambaram

C. R K Laxman

D. M S Narayana

Q8. Government of India has dedicated bilingual website portal launch for the pilgrimage for which Yatra?

A. Kailash Mansarovar Yatra

B. Purna Giri Yatra

C. HAJ Yatra

D. Vaishno Devi Yatra

9. The first Meeting of NITI Aayog was held on ______.

A. 4th Feb’15

B. 5th Feb’15

C. 6th Feb’15

D. 7th Feb’15

Q10. Minister of State for Textiles has inaugurated a Weavers’ Service Centre on February 28, 2015 In which north-east state?

A. Mizoram

B. Assam

C. Arunachal Pradesh

D. West Bangal

You may also like:

Current Affairs January 2015

Current Affairs February 2015

 

The answers are given below. Like this page to show the answers.
[sociallocker]

1. B     2. A    3. A     4. C     5. D     6. A     7. C     8. A    9. C     10. D

[/sociallocker]

Free GK on Mail

Free GK on Mail

Join to receive the latest news and updates from GJ Tutorial.

You have Successfully Subscribed!