Computer knowledge test is very important section for both IBPS PO and clerical exams. It is an important section in all most all other entrance exams. You need to make sure you practice a lot of questions.

For more details download the solved sample paper for Computer Knowledge Test for competitive exams like IBPS CWE Probationary OfficerClerksSpecialist Officers and Rural Banks. Answers are given at the end.

1. The primary purpose of software is to turn data into ____.

(a) Web sites

(b) Information

(c) Programs

(d) Objects

(e) None of these

2. Text in a column is generally aligned _____.

(a) Justified

(b) Right

(c) Centre

(d) Left

(e) None of these

3. The most common type of storage devices are ____.

(a) Persistent

(b) Optical

(c) Magnetic

(d) Flash

(e) None of these

4. What is the default file extension for all Word documents?

(a) TXT

(b) WRD

(c) FIL

(d) DOCUMENT

(e) None of these

5. In Excel, charts are created using which option?

(a) Chart Wizard

(b) Pivot Table

(c) Pie Chart

(d) Bar Chart

(e) None of these

6. What is the permanent memory built into your computer called?

(a) RAM

(b) ROM

(c) CPU

(d) CD-ROM

(e) None of these

7. Ctrl, shift and Alt are called _____ keys.

(a) Modifier

(b) Function

(c) Alphanumeric

(d) Adjustment

(e) None of these

8. A _____ is an additional set of commands that the computer displays after you make a selection from the main menu.

(a) Dialog box

(b) Submenu

(c) Menu selection

(d) All of the above

(e) None of these

9. A ______ is a software program used to view Web pages.

(a) Site

(b)Host

(c) Link

(d) Browser

(e) None of these

10.  Which is the smallest of the following computers?

(a) Notebook

(b) Laptop

(c) Desktop

(d) Workstation

(e) None of these

11. What is Output?

(a) What the processor takes from the user

(b) What the user gives to the processor

(c) What the processor gets from the user

(d) What the processor gives to the user

(e) None of these

12. The internet allows you to

(a) Send electronic mail

(b) View web pages

(c) Connect to servers all around the world

(d) All of these

(e) None of these

13. An error is also known as

(a) Bug

(b) Debug

(c) Cursor

(d) Icon

(e) None of these

14. ______ is processed by the computer into information.

(a) Numbers

(b) Processor

(c) Input

(d) Data

(e) None of these

15. In page preview mode _______

(a) You can see all pages of your document

(b) You can only see the page you are currently working

(c) You can only see pages that do not contain graphics

(d) You can only see the title page of your document

(e) None of these

The answers are given below. Like this page to show the answers.
[sociallocker] 1. b, 2. a, 3. b, 4. d, 5. a

6. b, 7. a, 8. b, 9. d, 10. a

11. d, 12. d, 13. a, 14. d, 15. b

[/sociallocker]

More Sample Papers:

You can find more sample papers here: Computer, English, Reasoning, Maths, General Knowledge



Free GK on Mail

Free GK on Mail

Join to receive the latest news and updates from GJ Tutorial.

You have Successfully Subscribed!