SSC Data Entry Operator: Solved Previous Question Paper

This is a Solved Previous Year Question Paper for SSC (Staff Selection Commission) Data Entry Operator Recruitment Exam.

It covers 25 Questions on Computer General Knowledge. We hope that this will help you prepare for the exam.

Click for Syllabus of SSC Data Entry Operator Recruitment Exam

1. The banks use ................ device to minimize conversion process.

(a) Keyboard

(b) MICR

(c) OCR

(d) Scanner

2. .................. can't be used for source of data automation.

(a) POS terminal

(b) OCR

(c) Keyboard

(d) UPC

3. Under which case will intranet be an effective networking tool?

(a) In a distributed decision-making environment

(b) Where heterogeneous applications are involved

(c) In a centralised organization

(d) In a decentralised organization

4. When an organization gives contract for development of software, it has to give data to the service provider. In Such cases, the ownership of data should be_________

(a) Transferred to the service provider

(b) With the client/organization that outsource services

(c) Shared by both parties

(d) Not transferred

5. A modem performs_________

(a) Modulation

(b) Demodulation

(c) Data compression

(d) All of these

6. Which of the following is NOT done by modem?

(a) Transmission Speed

(b) Data Accuracy

(b) Error detection and Correction

(d) Data Compression

7. A program coded in programming language is____________.

(a) Target code

(b) Source code

(c) Block

(d) None of these

8. "Platform" in computer world means___________.

(a) Computer hardware used

(b) Operating Systems used

(c) Both of these

(d) None of these

9. Which of these biometric tools use thermal sensors along with infrared rays for identification?

(a) Key stroke dynamics

(b) Iris Retinal scans

(c) Speech recognition

(d)Fingerprint scanning

10. What is incorrect about software?

(a) It can manipulate computer

(b) It has programs, instructions

(c) It can be touched

(d) It can be touched

11. Disadvantage of distributed database is.

(a) Unreliability

(b) Easy implementation

(c) Insecurity

(d) High communication cost

12. Which of the following transmission techniques let computer to alternatively send and receive data?

(a) Simplex

(b) Half duplex

(c) Full duplex

(d) Multiplexing

13. What is NOT a feature of networking?

(a) Reliability

(b) Greater storage space

(c) Connectivity

(d) All are features of networking

14. Taking back-up of a file against crash is a

(a) Preventive measure

(b) Curative measure

(c) Decisive measure

(d) None of these

15. A memory that is referred by its contents instead of physical address is called ________

(a) Associative memory

(b) Content addressable storage

(c) Both (a) and (b)

(d) None of these

16. Most dangerous risk in leaking of information is :

(a) Ready access to online terminals

(b) Online processing of data

(c) Ignorance about the existence of risk

(d) All of these

17. A camera is an

(a) Input device

(b) Can be either input or output

(c) Processing machine

(b) Output device

18. Using anti-virus software is

(a) Preventive measure

(b) Detective measure

(c) Corrective measure

(d) All the above

19. An online transaction is

(a) One that is done in real time

(b) Transaction done via internet

(c) One that is done via telephone

(d) None of these

20. A clerk in a bank has to access data n customer account. Logical access control for these users would be.

(a) Use of individual passwords

(b) Use of an Accounts Receivable Section password

(c) Use of individual passwords plus separate access passwords for customer data and product data

(d) Can't say

21. To stop unauthorized access to the computer system we should

(a) Have a trustworthy system administrator

(b) Have a good passwords policy

(c) Have a sound encryption policy

(d) All of the above

22. Which cannot assure data accuracy in an application?

(a) Limit and reasonableness test

(b) Echo checking

(c) Control total

(d) None of these

23. Maximum storage space is available on

(a) CDs

(b) ROM

(c) Hard disks

(d) Floppies

24. Jon Von Neumann developed:

(a) First electronic chip flip flop

(b) Stored-program concept

(c) The first electronic computer

(d) None of these

25. Which of the following is single user computer with many features and good processing power?

(a) Minicomputer

(b) Workstation

(c) Macintosh

(d) None of these

Answers

1. (b) 2. (d) 3. (c) 4. (b) 5. (d) 6. (b) 7. (b) 8. (c) 9. (c) 10. (d)

11. (c) 12. (b) 13. (d) 14. (b) 15. (b)16. (c) 17. (b) 18. (a) 19. (b) 20. (a)

21. (b) 22. (a) 23. (b) 24. (a) 25. (b)

134 Comments

  1. could u plz send me solved question paper oe sample paper of ssc data entry operator for prepration.

    Reply
  2. pleze send ldc deo previous exam papers

    Reply
  3. plz send some last 5 years solved papers of GK,ENGLISH,MATH data entry operator

    Reply
  4. plz send me previous 2 years solved papers for the post of deo

    Reply
  5. Sir, Plz suggest me the names for exam preparation books .

    Reply
  6. Please sir send me solved & sample question papers of data entry operator 2009.

    Reply
  7. gave me for ssc question papers

    Reply
  8. i want previous question papers of ssc combined graduate level exam in my email id. please send as soon as possible. Thanks.

    Reply
  9. Dear Sir,

    can u send me last 10 year solved Q. paper.

    thanx

    bharat

    Reply
  10. all the answers of ssc data entry operator computer general awarness is incorrect.

    Reply
  11. PLEASE SEND ME ALL THE IMPORTANT NOTICE AND SAMPLE PAPER RELATED SSC PAPER AND OTHER COMPETITIVE EXAM ON DAILY BASES

    Reply
  12. plz SIR SEND 10YEARS SSS QUESTIONPAPERS MY EMAIL

    Reply
  13. please send me some previous five year solved question and answer paper for data entry operator. guide book name for data entry operator exam.

    thank you,

    Reply
  14. sir,please send me five year previous solved question of ssc graduate leval (pt and mens).

    Reply
  15. hi sir send me hardware & networking q paper 2009

    Reply
  16. pls send me tax assiatant key last 5 yr question paper solved.

    Reply
  17. dear sir,
    please send me last 5 year question papers for all subjects. please

    Reply
  18. Dear Sir
    Can you plz send me sample question paper for data entry operator exam, 2009 comeing august, 2009

    Reply
  19. send me solved&sample question papers and guide book name data entry operator 2009

    Reply
    • hiiii this is raj and i have no sample paper for D.E.O if you got sample paper please send on my email

      Reply
  20. hello sir.
    please send me some previous year solved question paper for data entry operator 2009, also suggest
    some goods books for preparation----- please help me sir.

    Reply
  21. Please sir send me solved & sample question papers and guide book name for data entry operator 2009.

    Thanks & Regards
    Shiv Kumar

    Reply
  22. kindly mail me the question papar for ssc data entry operater and sub inspector with solution papar.

    kindly do needy full

    Reply
  23. Please send me solved & sample question paper and some guide book name for data entry operator 2009.

    Reply
  24. plz send me preivious year question paper answer sheet of data entry operator

    Reply
  25. Sir, Pls, Send me solved last 10 years question paper to data entry operator and give suggestion good books for prepare for this exams

    Reply
  26. sir ,i want to need last 5 years questions papers....plz send me on my email.

    Reply
  27. Respected Sir/Mam. Plese Send 10 years model papers for Data entry operator And Sugest to me For better result......... THANK U...

    Reply
  28. Respected sir,
    Please send me Previous 10 Years Solved question papers for "SSC Data Entry Operator Exam" and also suggest me for the exam. It will be really greatfull.
    ThankYou

    Reply
  29. Respected Sir
    Please send me Last 5 yrs 'Data Entry Exam' question paper along with solution on my E-mail Address.
    Thanking You,
    Regards,
    prasenjit

    Reply
  30. sir, please send me 10 years previous years question paper with solution on my email id.

    Reply
    • Respected sir,
      please send me last 5 years ssc data entry exam. question paper with solution on my E-mail Address.

      Regards,
      Prasenjit

      Reply
  31. dear sir,
    please help me out by sending some previous question paper of data entry operator examination

    Reply
  32. How did find the Material and Previous 10 years solved questions papaers for Data Entry Operator - 2009 (Staff Selection Commission).

    Please send a material and previous question papers also.as earily as possible pls

    Reply
    • hiiiii this is raj sorry i have no sample paper for D.E.O if you got sample paper please send on my E-mail

      Reply
  33. Sir
    Plz Send me pervious solved paper of SSC data entry operator.

    Reply
  34. please send me the previous five years question paper of data entry operator alongwith solutions on my e-mail id

    Reply
  35. please send me last five years question papers of data entry operator selection on my e-mail i.d.

    Reply
  36. Dear Sirs/Madam 23/06/2009

    I want to appear in SSC Exam-2009. Please send me 5 years previous question paper and also give suggest that, what should be my preparation for the examination and which matherd.

    With Best Regard's

    Rashmi

    9971190016

    Reply
  37. Respected sir,

    plz give me practice sample papers and previous year question papers for the post of data entry operator by SSC.
    earlier i send u massage but no reply.
    plz help me in this regard.
    i will be thankful to u.

    Reply
  38. sir,i require solved papers of section officer(commerical audit)examination.Please send it soon

    Reply
  39. please send last 5 years question papers for data entry operator exam.

    Reply
  40. sir,
    I, Appreciate the source you've provided us in this helpful pages, and i would like to request you to despatch me some more relevent helpful tips on, how to crack the Data entry operator examination'2009, especially on ARITHEMATIC PORTION or GUIDE BOOK manual and syllabus etc.

    Reply
  41. sir, i want to last five year solved data entry operator question paper. plz send me as soon as posible. i would be thankful to u

    Reply
  42. Respected sir
    please send me a iformation of each subject. how studying this subject? i am waiting your rply

    Reply
  43. How did find the Material and Previous questions papaers for Data Entry Operator - 2009 (Staff Selection Commission).

    Please send a material and previous question papers also.

    Reply
  44. Pls send me previuos model question papers of staff selection commission data entry operator.....

    Reply
  45. SIR
    PLZ SEND ME SSC DATA ENTRY EXAM PAPER
    and also suggest me that How Should I prepare for the exam. It will be really greatfull.

    Reply
  46. send me solved & previous sample question paper and some guide book name for data entry operator 2009.

    Reply
  47. Pls send me the solved quetion papers for SSC Data Entry Operator & pls give me some suggesions for incoming SSC Data Entry Operator Exam .

    Reply
  48. Res/sir,
    Plz send me Previous 10 Years Solved question papers for "SSC Data Entry Operator Exam" and also suggest me that How Should I prepare for the exam. It will be really greatfull.

    Reply
  49. sand me last five years question & answer for ssc, cpo SI Examination.

    Reply
  50. sand me question&solved paper ssc, cpo SI exam

    Reply
  51. Please send me solved & sample question papers and guide book name for data entry operator 2009.

    With regards
    Monika Tyagi

    Reply
  52. please send me last 10 years previous papers

    Reply
  53. plz sir send previous 5 years question papers for data entry operator exam

    Reply
  54. Res/sir,
    Plz send me Previous 10 Years Solved question papers for "SSC Data Entry Operator Exam" and also suggest me that How Should I prepare for the exam. It will be really greatfull.

    Reply
  55. dear sir please send me 10 yrs previous solved papers of data entry operator.

    Reply
  56. Plz mail me the last ten years solved data entry question.

    Reply
  57. Please send me the SSC- solved & sample question paper and some guide book name for data entry operator 2009.

    Reply
  58. sir kindly please send me previous 5-yrs data entry operators exam papers....along with solutions...

    thanking you & Regards

    Reply
  59. send me solved & sample question paper and some guide book name for data entry operator 2009.

    Reply
  60. Please send me some previous year solved question papers for data entry operator 2009, also suggest some good books for preparation.........please

    Reply
  61. please send me some solved paper & question paper for entry operator,ssc

    Reply
  62. Respected Sir,
    how can i get, soved last 10 years question paper for data entry operator ,ssc exam.what should i do for preparation.Please send me solved last 10 years question papers.
    Tanking You

    Reply
  63. If u send the previous years question paper. I also give the questions for you........!!!!!!!!
    Try it ???????

    Reply
  64. please send me solved question papers of General Awareness

    Reply
  65. sir kindly please send me provious 5-years data entery operators exam papers in hind mediam... along with solutions

    thanking you

    Reply
  66. hello,
    sir kindly please send me previous 5-year data entery operators exam.... along with solutions... to my email id may god bless u plz sir send me this time i wait sir.

    Reply
  67. Can you please send the previous last five years solved papers for data entry operator exam, 2009 as i require to study for the same. can u please mail the same on my e-mail.

    Thanking You.

    Reply
  68. Dear sir,

    Iam Data Entry previse all data enter question paper my E-mail sir.

    Thanking you sir.

    Reply
    • plz u send me last 5 year data entery exam paper thanking u

      Reply
  69. respected sir,
    kindly please send me previous 5-yrs data entry operator exam papers....alongwith solutions...to my email id.......
    thanking you....

    Reply
    • kindly please send me previous 5-yrs data entry operator exam papers....alongwith solutions...to my email id.......
      thanking you....

      Reply
  70. Dearsir,

    kindly please send me previous More than 5-yrs data entry operators exam papers....along with solutions... to my email id may God bless u

    thanking you,

    Reply
  71. its great!!!thank you

    Reply
  72. sir kindly please send me previous 5-yrs data entry operators exam papers....along with solutions... to my email id may God bless u

    thanking you,

    Reply
  73. sir kindly please send me previous 5-yrs data entry operators exam papers....along with solutions...

    thanking you,

    Reply
    • hello, can u also send me solved question paper....

      Reply
  74. sir kindly please send me previous 3 and 5-yrs data entry operators exam papers....along with solutions...

    thanking you,

    Reply
  75. i want 5years previous question papaers for SSC Data entry operator examination.

    Reply
    • i want 5years previous question papers for ssc data entry operator examination

      Reply
    • sir,
      i want 5years previous question papaers for SSC Data entry operator examination.
      thanking you,

      Reply
  76. i want a 5 years previous question papers in SSC Data entry operator.

    Reply
  77. ssc data entry opprator gkquestions paper

    Reply
  78. Sir, Pls, Send me solved last 10 years question paper to data entry operator and give suggestion good books for prepare for this exams

    Reply
  79. pls send me last five years ssc data entry operator examination papers.....and also suggest the good book for examination.....thankyou

    Reply
  80. Sir,Please send me last 10 years question papers for preparation of the Data entry Operator Exam,2009.And suggested me good book for Examination.
    Thank you.

    Reply
  81. Dear Sir,

    Kindly send me the last 10 years solved question papers for data entry operator Scc,2009.

    Reply
  82. sir please send me last 10year solved&sample question paper for data entery operator ssc exam. sir plz i request you.

    Reply
  83. sir,

    plz send ME last 5 years solved papers of GK,ENGLISH,MATH data entry operator

    Please help me sir

    Reply
  84. Dear Sar/Mem,
    Please send me some solved question paper for the data entry operator examination.

    Thanks & Regards
    Sanjukta Devi

    Reply
  85. Dear,
    Pliz send me last 5 yrs solved & question paper and some guide book name for data entry operator 2009.

    Reply
  86. Could u pls suggest me the study material for preparation of data entry operator Exam or provide solved question paper.

    Reply
  87. Sir plz send me previous soluted question papers of ssc data entry operator exam & some related sample papers.

    Reply
  88. Send me solved paper last five year for data entry operator S.S.C.

    Reply
  89. Hi, please send me previous year solved paper for Data Entry Operator Examination

    Reply
  90. sir kindly please send me previous 5-yrs data entry operators exam papers....along with solutions...

    thanking you,

    Reply
  91. hi,sir
    please send me ten year previous solved paper of ssc data entry operator.

    Reply
  92. Sir
    Please 10 years question papers send my email address. only data entry operator2009

    Reply
  93. plz send some last 5 years solved papers of GK,ENGLISH,MATH data entry operator

    Reply
  94. hi,sir
    please send me ten year previous solved paper of ssc data entry operator.

    Reply
  95. Sir, please send previous paper of ssc data entry operator.

    thank

    Reply
  96. plz send guess question for data entry exam 2009 with solving. and send me 5 years ago data entry examination opereater .

    Reply
  97. sir plz send me previous soluted question papers of ssc data entry operator exam & some related sample papers

    Reply
  98. plz send previous year paper

    Reply
  99. i want the previous 10 years papers of ssc Data Entry Exam... Plz send immedietly as u get this request..
    Plz send their solutions also..

    Thx

    Reply
  100. sir kindly please send me previous 5-yrs data entry operators exam papers....along with solutions...

    thanking you,

    Reply
  101. sir kindly please send me previous 5-yrs data entry operators exam papers....along with solutions...

    thanking you,

    Reply
  102. Sir ,send me solved & sample question paper and some guide book name for data entry operator 2009.

    Reply
  103. please send me Paper II (Conventional Type)sample question paper.

    Reply
  104. sir my name is sreenuvasaraju i completed the diploma in computer engineering at tirupathi 10+3...
    can i apply for this job in which areas we can work, in andhapradesh or other state please mention the district also.....

    Reply
  105. Please sir send me solved & sample question papers and guide book name for data entry operator 2009.

    Thanks & Regards

    mahen

    Reply
  106. I want the last 5 years written exam. question paper for data entry operator, SSC

    Reply
  107. please send me solved sample paper of computer multiple choice & suggest me for some good books of computer multiple

    Reply
  108. Hello sir,
    plz send some old papers of RRB Technical Grade-III (Electronics) Papers and sugest some book for this exam..

    Reply
  109. plz send guess question for data entry exam 2009

    Reply
  110. Hi Sir,

    Please send me some previous year solved question papers for data entry operator 2009, also suggest some good books for preparation.........please

    Reply
  111. Dear,

    Pl mail me the last ten years solved data entry question.

    regards
    sonu

    Reply
  112. Hi Sir,

    Please send me some previous year solved question papers for data entry operator 2009,Data entry sample paper which given by me on computer, also suggest some good books for preparation.........please

    Reply
  113. your questions are very difficulty these questions are not intermediate level
    please send previous solved problems and bits to the my site
    thanking you sir

    Reply
    • yes correct\

      Reply
  114. Hi Sir,

    Please send me some previous year solved question papers for data entry operator 2009, also suggest some good books for preparation.........please

    Reply
  115. Sir,
    Could u pls suggest me the study material for preparation of data entry operator xam or provide solved question paper.

    Reply
  116. how can i get last 5years question papers of data entry operator

    Reply
  117. how can i get last 5years question papers of data entry operator

    Reply
  118. how can i get last 5years question papers of data entry operator

    Reply
  119. send me solved&sample question papers and guide book name data entry operator 2009

    Reply
  120. send me previuos papers of ssc data entry

    Reply
  121. Please sir send me solved & sample question papers and guide book name for data entry operator 2009.

    Thanks & Regards
    Hemant Kumar

    Reply
  122. how can i get, soved last 10 years question paper for data entry operator ,ssc.

    what should i do for preparation.

    Reply
  123. send me solved & sample question paper and some guide book name for data entry operator 2009.

    Reply
    • send me solved & question paper for data entry operator, scc

      Reply
      • Sir
        how can get 5 years priviuos qustion paper and what should be my priperation for the examination and which matherd.

Leave a Reply